11.1.2016

Terminator Genisys



Terminator Genisys (dvd)

Terminator Genisys on paria edellistä Terminator-leffaa huomattavasti parempi tuotos, piste! Lainauksia on niin ensimmäisestä kuin toisestakin Terminatorista sen verran, että ne katsonut tuntee olonsa hyvin kotoisaksi uusinta katsoessa. Alkupuolella pyöriskellään vuodessa 1984 ensimmäisen Terminatorin maisemissa. Alun jälkeen aikamatkaillaan vuoteen 2017. Genisysin tarinassa on pahojakin aukkoja, kun sitä on yritetty sovittaa kahden ensimmäisen osan tarinajatkumoon, mutta jos aukkoja katsoo sormien läpi, niin leffan parissa viihtyy oikein mainiosti.

Arska on Arska, ei voi muuta sanoa! Schwarzeneggerilla on hieno itseironian taju ja niin vanhat heitot kuin uudet letkautukset (”I’m old, not obsolete”) sujuvat vanhaan malliin, eikä mies pelkää tehdä pientä pilaa roolistaan. Ikää ja harmautta on Arskalle jo tullut ja lihakset pienentyneet, mutta Terminator-roolin karisma ei ole kadonnut mihinkään kolmessakymmenessä vuodessa.

Jos Arskalta löytyy karismaa, niin samaa ei voi sanoa muusta avainnäyttelijöiden kaartista. Näille kun on jätetty lähinnä tarinankuljettajan rooli ja Arska korjaa sitten potin, mutta hyvä näinkin! Ehkäpä tämä on ollut tekijöiltä tietoinen valinta. Jai Courtney Kyle Reesen roolissa on todella valju verrattuna samaa roolia ensimmäisessä osassa tehneeseen Michael Biehniin. Emilia Clarke menettelee, mutta ei häntä voi verratakaan Linda Hamiltoniin. Kaikkein huonoimmin rooliinsa sopii John Connoria näyttelevä Jason Clarke.

Rytinää leffassa on riittävästi ja romua tulee välillä ihan oikeasti eikä vaan tietokoneen muistin syövereissä, mikä miellyttää tällaista vanhan liiton toimintaelokuvan ystävää. Ei voi olla miettimättä, miten kauan iso-Arska voi heilua uskottavasti Terminatorin roolissa, mutta eihän Terminator-elokuva ilman Arskaa toimi, minkä Terminator – pelastus (2009) osoitti.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti