13.12.2011

Itse ilkimys - Despicaple Me

Itse ilkimys - Despicaple Me (Dvd)


Gru (äänenä Steve Carell) on superkonna, jolla on hallussaan ykkösilkimyksen titteli. Vector (Jason Segel) on uusi rikollinen, joka on noussut kovaksi kilpailijaksi. Sisuuntunut Gru päättääkin tehdä kaikkien aikojen rikoksen: hän aikoo kaapata kuun taivaalta. Tässä apunaan hän suunnittelee käyttävänsä kutistusvekotinta, joka hänen on ensin hankittava käsiinsä. Vector on tämänkin suunnitelman esteenä. Grun apuna rikossuunnitelmissa ovat salaisessa laboratoriossa hääräävät uskolliset keltaiset pikkukätyrit ja tohtori Nefario (Russell Brand). Gru myös adoptoi kolme orpotyttöä, joita hän häikäilemättä käyttää kieroihin suunnitelmiinsa.

Itse ilkimys ei aivan pärjää Pixarin (mm. Wall-E) tai Dreamworksin parhaille animaatioille, mutta ei ole heikoimmasta päästä. Huvittavia hetkiä riittää aikuisillekin ihan riittävästi, vaikka kunnon nauruja elokuva harvemmin irrottaa. Ehkä hauskinta antia ovat Grun pallopäiset pikkukätyrit, joiden osittain käsittämättömille mongerruksille ja toilailuille allekirjoittanut jaksoi aina hörähdellä. Elokuvan pohjajuoni on ennalta arvattava: ilkeinkin ilkimys muuttuu kilttiäkin kiltimmäksi pehmoksi ja sitä rataa. Ainakaan aikuiskatsojalle tällainen peruskliseinen juoni ei tarjoa mitään uutta. Huumori on nykyanimaatioille tyypillistä "jokaiselle jotakin" eli niin lapset (ehkä perheen pienimpiä lukuun ottamatta) kuin aikuisetkin voivat huoletta istua elokuvan pariin, eikä kellään käy aika pitkäksi. Nimekkäät ääninäyttelijät vetävät roolinsa ihan mukiinmenevästi. Suomeksi dubattua versiota en voi kommentoida, koska katsastin elokuvan alkuperäisversiona.

Itse ilkimys tarjoaa hauskaa ja laadukasta animaatioelokuvaa, jonka hengästyttävää vauhtia katsoessa ei pitkästy. Levyn ekstramateriaalikin on katsomisen arvoista.

Kakkososaa odotellessa...

JO

1.12.2011

Lukupiiri keväällä 2012

Kajaanin kaupunginkirjaston lukupiiri jatkaa
aiheena  Veikko Huovisen tuotanto
  

ke 11.1.2012 klo 17
Kukuškat : moniaita kertomuksia ja pakinoita (WSOY 1993)


   ke 15.2.2012 klo 17
   Pietari Suuri hatun polki : romaani (WSOY 1995)
    
   
   ke 21.3.2012 klo 17
   Viime talvi: arvokeskustelua (WSOY 1998)
 

   
   ke 18.4.2012 klo 17
   Muina miehinä : kirjailijan muistelmia (WSOY 2001)
  
   
ke 9.5.2012 klo 17
Konsta Pylkkänen etsii kortteeria (WSOY 2004)
    

  Lukupiiri kokoontuu pääkirjaston 
  neuvotteluhuoneessa Seminaarinkatu 15
  
  Lisätietoja : Leena Marja Tikkanen, leenamarja.tikkanen(at)kajaani.fi,
  044-7100432

Veikko Huovisen syntymästä on kulunut 85 vuotta 7.5.2012. Tapahtuman kunniaksi kustantamo Siltala julkaisee keväällä Veikko Huovisen julkaisemattomista ja lehdissä julkaistuista teksteistä kootun teoksen Luonnonkierto. Lukupiirin syksyyn on siis tiedossa yksi kirja lisää.



Veikko Huovinen -seura järjestää Kajaanin kaupunginkirjastossa kirjailijan syntymäpäivän aikoihin 6.5.2012 seminaarin, johon saapuu puhujaksi Panu Rajala.


 Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!